Propotion tack

Jag undrar hur lätt det är att indoktrinera ett budskap egentligen. TV4 slår på stora trumman i dunfrågan. För det första undrar man ju, det är alltså rättfärdigt att handla dunprodukter där ankan eller gåsen först är död. Då är det alltså bara en vanlig gås som fötts upp för att bli dödad och sedan ett skönt täcke? Har den plockats en gång innan blir det fel. Ligger inte felet i att vi föder upp en gås bara för att få ett täcke? Tilläggas bör väl att jag egentligen inte vet något om dun… Men min fundering var egentligen hur mycket styr TV4 oss i denna fråga. Av proportionerna att döma är detta en världsnyhet och något av det värsta som just nu sker i världen, att en gås plockas levande alltså. TV4 som gjort detta inslag försöker väl bara haussa detta för att driva in pengar, vinna tittare. Det är kvällsöppet med Ekdal, Nyheterna slår på stort, Kalla Fakta gör uppföljningsprogram. Som sagt det handlar om en fågel. Tyvärr verkar det vara mer pengar i att lyfta fram orättvist behandlade gäss än till exempel matpaket till familjer i Gaza som inte kommer fram, sorgligt. För ett par månader sedan var det travhästar som fick lätta el-stötar. Även den gången var det den största orättvisan i världen, inte i närheten av att 12.000 indier var tvungna att fly och hundratals indier dödades för sin religionstillhörighet av Hindunationalister. Vi lever uppenbarligen i en oproportionerlig värld, styrd av pengar allena. Det är väl i och för sig inget nytt men glöm inte bort det.


Kommentarer
Postat av: Linus

Det som är nära kan man ta till sig, dvs dunkudden och täcket är närmare än de individerna som slaktas överallt på vår jord. Inte förrens vi har indiska hudar på golvet, afrikanska tänder i halsbandet eller palistinska hårinplantat kommer vi att reagera på de sakerna som händer där.. då blir de en kommersiellt gångbar vara och kan stödjas i vårt kommersiella samhälle...



Sen tycker jag att det är groteskt att man plockar fjädrarna på levande fåglar. Tydligen som att rycka hår från människor...och det kan jag intyga(som hälften m:ska och hälften björn) är riktigt inhumant!



Peace

2009-02-09 @ 13:34:26
Postat av: Kalle J

Jag tror att ankor kommer vara mer kommersiellt gångbart än indier, palestinier och tyskar tillsammans någonsin kommer att vara här i sverige.



By the way, bästa sättet att hålla sig vaken i bilen på natten när man kör är att rycka näshår.

2009-02-10 @ 00:25:16
URL: http://grillarn.blogg.se/
Postat av: Linus

Du har blivit offer för en bildutmaning...sorry!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0