På begäran!

På begäran kommer nu ett inlägg helt utan djup från den annars bottenlösa Grillarn... (nåja) Ibland utsätts man för så onödiga saker att man bara måste göra det. Tillexempel sitta på jobbet och ha räknat sista kronan klockan 2 på natten och inte åka hem förrens man skrivit några rader Holly Dolly(?).

Att vara eller att bli

Ett liv som går för mycket på räls kan få mig smått understimulerad, ett visst mått av problem och utmaning måste jag nästan ha, annars finns ju inget att lösa. Senaste tiden har gått mycket på vana och rutin men nu har jag verkligen hittat en utmaning. Jag fick frågan "Vad tror du Gud har för planer för dig?". I efterhand har det slagit mig att det är ju en så typisk fråga. Man tänker att Gud har en plan som innebär att man ska förflyttas eller förändras. Man ska ta sig från punkt A till punkt B. Man ska röra sig, för en båt i rörelse är lättare att ändra kurs på än en stillastående båt. Man ska vara öppen för Guds ledning. Har du hört det förut?

Men? Tänk om Du faktiskt är där det är tänkt? Tänk om din rörelse för dig ifrån din plats? Jag har snarare upplevt att punkt B kommit till mig och inte tvärtom. Jag tänker på Jesus, hur var det för honom? Kom Jesus till folket eller folket till Jesus? I stor utsträckning kom folket till Jesus och Jesus levde i Guds ledning i den omgivning han befann sig i.

 

Hur förändras mitt förhållande till Gud om jag inser att jag lever på den plats som Gud just nu vill? Hur prioriterar jag min tid? Hur använder jag mina pengar? Vad gör jag för mina grannar? Hur behandlar jag mina vänner omkring mig i vardagen om det är dessa som "Gud gett mig?" Här finns inte tid för understimulans!

 

Så på tal om verkligheten omkring mig just nu?

Så här i fotbolls tider vill jag slå iväg några världsliga passningar också.
En vän (willarmersson.blogg.se) är nöjd med att Pizza killarna känner igen honom, kompis du har lite kvar att jaga ikapp där, jag ska få nästa pizza gratis på lokala pizzerian! Men å andra sidan så har väl det lett till att han är 15 minuter snabbare än mig på GBG-varvet nästa helg.


RSS 2.0