Tips?

Någon som har en ide på hur man förverkligar en just sådan? Hur många bra ideer och drömmar blir inte mer än bara en tanke. Söker kreativa och praktiska tips om hur man blir en Do:er. Eller ska man sälja sin dröm, någon annan får förverkliga den? Nee, usch vad tråkigt.

Myten om den globala uppvärmningen

Snälla vetenskapsmän, tänk ett steg längre! Havsnivån kommer att stiga för att isbergen vid polerna smälter. Men vad vet vi om isbergen? 90% av massan ligger under vattenytan, och is består av vatten och luft. Smält is, vatten, tar alltså mindre plats än is, alltså bör nivån sjunka. Bevis nummer två, Populationen på jorden ökar och tillbaka till lågstadiekunskapen, vad består människan av? Vatten, alltså föder vi fram tillbringare för vatten som inte behöver ligga i havet och höja dess nivå. Att man ska göra det så svårt?


Nattduksbordet

På mitt nattduksbord, eller inte på men på golvet precis bredvid, ligger en samling böcker och tidningar med helt olika innehåll. Samlingen skvallrar om mina intressen och om mig som person. Nå, vad hittar man på golvet? Jo, Tidningen Buffé, Mer redo än du anar (Brian  D. McLaren), Offside, Bibeln, Spela poker som proffsen (Phil Hellmuth Jr.) och Årsredovisning för Kabe AB. Jag kan tycka att jag är ganska gränslös, eller åtminstone med vida gränser. Det finns säkerligen de som tycker jag är en mupp som bor i världens minsta hage, så för att lyfta detta från mina referenser ställer jag en frågeställning, "Hur hjälper vi människor närmre Gud i vår församling?". Många gånger känner jag att vi i församlingen är väldigt enkelspåriga. Vecka in och vecka ut gör vi på samma sätt, ibland skapar vi mötesplatser med annan karaktär än den vanliga för att tillmötesgå de som inte passar in i systemet. Men hur möter vi de människor som vägrar ställa sig i en fåra, de som vill kunna göra vägbyten, de som kanske till och med väljer att gå vid sidan om vägen? Vågar vi blanda om, skulle det bara leda till kaos? Det kanske inte finns någon vettig anledning att blanda ikoner med Maria och tungotal, eller?


Danmark

Den märkligaste fotbollsmatch jag sett... Jo det var helt klart märkligt men också SÅ mäktigt. Hur många var vi som vandrade iväg mot arenan i sjungande tåg? 15000?
Det var galet!


RSS 2.0