Kom till kyrkorna!

Någon sa "Lämna kyrkorna" men jag vill slå ett slag för att komma till kyrkorna. Kyrkan ska vara en plats för vårt inre, för vårt yttre, för hela människan. Kyrkan är, kan bli och borde vara en plats där vi får växa andligt. Den fullkomliga kyrkan kommer vi inte få se i Sverige idag. Människor är inte fullkomliga men fortfarande skapade av Gud och av god natur. Varför skall vi lämna kyrkan och lämna detta skal bakom oss? Nej, fyll kyrkorna!


Det är sorgligt att det är "förbjudet" att tvivla på Gud i kyrkan.
Det är sorgligt att det är "förbjudet" att visa sin sårbarhet i kyrkan.
Det är sorgligt att det finns ett vi som är färdiga för himlen och ett dom som måste omvändas.

Det är sorgligt att kyrkan dömer människor.


Men! Om människor vore perfekta varför skulle vi då behöva vända oss mot Gud varje dag, om kyrkan vore perfekt hur skulle vi då kunna säga att tron inte är en lagiskhet. För mig behövs ett komplement till dagens kyrka. Jag behöver, och säkert fler med mig, ett utrymme/en gemenskap för att ifrågasätta, tala om, be över och praktisera tro. Att söka Guds rike ensam är en uppförsbacke. Att sprida Guds rike ensam är en tung ryggsäck. Vi behöver komma till kyrkan med liv och kommer vi många till kyrkan med liv kommer vi gå från kyrkan med än mer liv!


Karaktärsträning

I söndags fick jag in båten under tak. Det var skönt, och ett första steg mot mitt nya liv där jag tar tag i saker. Nu ska jag träna mig till en bättre karaktär. Mina närmsta övningar blir:
- Gå upp i tid på morgonen, snooza måttligt
- Cykla till jobbet
- Köpa bromsljus till bilen
- Använda mitt gymkort (inte för att skrapa rutan med)
- Boka tvättid i tid
- Diska
- Dammsuga
- Sortera och pärma papper
- Stänga av datorn innan 01:00
- Fylla i allmanacka och planera min tid bättre

Träningsläger...

ååååååååååå

karaktär karaktär karaktär karaktär karaktär karaktär,,,,


Bläää - eller heja Björn!

Usch, sitter och har tillslut orkat resa mig för att hämta datorn. En gång i tiden var det bara att gå ut springa av en 6-7 km runda. Nu var jag helt slut efter 3,3 km. Men det är bättre att låta Björn Ferry göra jobbet. Heja Björn!

Mål 1:40:00
Status 2:19:00

Tillägg 12:57
Jag springer ju bättre än Mattias Nilsson skjuter iaf. Håller med den svenske tränaren "man känner sig som en uttryckt finne."

Halvmaraton

Min roomie försöker somna så jag ska tryck löst och inte så mycket på mina tangenter... Att uppdatera en blogg har ju gett en 600% ökning av läsare, tufft. Och nej jag tänker inte ens försöka dölja att jag tittar på besöksstatistiken. Imorgon är det mycket möjligt att jag beger mig iväg för lite konditionsträning. Projekt GBG-Varvet måste startas. Målet känns nu ganska orealistiskt men sikta mot stjärnorna och hamna i träden sägs det ju.



Mål: 1:40:00
Status just nu: 2:19:00


Flax flax

Tänkte börja blåsa en bubbla som troligen kommer spricka. Två inlägg på två dagar lär inte ha hänt på denna blogg tidigare. Eller till och med samma dag om man räknar exakta timmar. Ville bara slänga in ett köp tips och en rolig sysselsättning:
image1
Kul radiostyrd helikopter!!

Och förresten jag har några topic för kommande inlägg så det kan bli ett nytt redan snart igen...

varför

hur blir det egentligen så här, jag hade bestämt mig för att somna tidigt och klockan 22 var jag trött. Men sen skulle jag visst "bara" kolla någon blogg och någon rolig webbfluga. Sen fanns visst VM-Krönikan 2002 att beskåda. Jag är ju dum i hela bollen.

RSS 2.0